Rijksmonument Kop en Hagen

Restauratie rijksmonument Kop en Hagen

Dit rijk gedecoreerde herenhuis met koetshuis in Woerden stamt uit 1858. Van der Grift heeft het prachtige pand weer in oude glorie hersteld. Om het pand weer te laten stralen, hebben wij alle gevels van dit rijksmonument gereinigd en opnieuw gevoegd. Binnen zijn alle originele plafonds gehandhaafd en hebben we deze waar nodig gerestaureerd. Tot slot zijn alle installaties vernieuwd zodat er een comfortabel woonhuis is ontstaan.

Onze aanpak

De opdrachtgever had voor aanvang van het project aangegeven dat hij een aantal onderdelen van het project zelf wilde uitvoeren. Wij staan altijd open voor samenwerking. Het verdelen van taken binnen een project vraagt echter wel om goede communicatie en duidelijke afspraken over wie waarvoor verantwoordelijk is. Met de juiste aandacht voor deze afstemming, is het project absoluut geslaagd.

Woerden
2013
Van der Grift

Een aantal statistieken bij dit project:

20

weken bouwtijd

2500

manuren ingezet

“Een buitenplaats zoals Kop en Hagen is een uniek pand waarvoor veel vakkennis nodig is bij de renovatie. Elke keer als ik er langsrijd, denk ik: ‘Wat een gaaf pand is het geworden!"

Uitvoerder