Realisatie kantoorruimten in grachtenpand

Originele details behouden in moderne kantoorruimtes

Voor een belegger heeft Van der Grift meerdere kantoorruimtes gerealiseerd in een bestaand grachtenpand met drie verdiepingen en een kelder. Het rijksmonument bevat met name op de begane grond veel originele details. Deze zijn behouden en gecombineerd met strakke, moderne kantoorruimtes. Omdat de eigenaar meerdere huurders mogelijk wilde maken, zijn de verdiepingen qua installaties volledig gescheiden.


Onze aanpak

Het bestaande gebouw is helemaal gesloopt tot de oorspronkelijke constructie. Hierna is het gebouw volledig opgebouwd. Om de monumentale gangzone te beschermen, hebben we deze tijdens de bouw afgeschermd met een houten ombouw. Gedurende het hele bouwproces hebben we de toekomstige gebruiker centraal gesteld en hebben we zo flexibel mogelijk meegedacht met de eigenaar. Zo had de eigenaar tijdens de uitvoering bijvoorbeeld de aanvullende wens om een lift in te bouwen. Deze wens hebben we alsnog kunnen inpassen.

Herengracht | Amsterdam
2019
Heyligers design + projects
Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten

Een aantal statistieken bij dit project:

28

weken bouwtijd

1050

vierkante meters vloer

3320

manuren ingezet

“Tijdens het project hebben we continu aandacht gehad voor het behoud van de monumentale details. Het is gaaf om aan het eind het totaalbeeld te zien van modern en monumentale details.“

Voorman