Pand in oude glorie hersteld

Een aantrekkelijke werkplek voor de nieuwe huurder

Dit vier verdiepingen tellende monumentale pand aan het Museumplein moest in korte tijd verbouwd worden i.v.m. een nieuwe huurder. We hebben daar de elektrische installatie en de verlichting geheel vervangen en de verwarming en airco-installatie op meerdere plekken aangepast. Ook zijn een aantal nieuwe binnenwanden met kozijnen geplaatst, geheel in stijl met de bestaande detaillering. Daarnaast heeft de schilder het gehele pand voorzien van een frisse nieuwe laag verf. De nieuwe vloerbedekking en de nieuwe meubels maakte de verbouwing helemaal compleet.

Onze aanpak

Een verbouwing van een monumentaal pand in het centrum van Amsterdam is per definitie ingewikkeld. Daarnaast was de beschikbare bouwtijd erg krap. Om de klus toch te kunnen klaren hebben we vooraf goed overleg gevoerd met alle onderaannemers en andere betrokken partijen. Gezamenlijk zijn we tot een planning en bouwvolgorde gekomen en deze samenwerking heeft tot een mooi resultaat geleid.

Amsterdam
2013
HEYLIGERS design + products
Wouter van der Sar

Een aantal statistieken bij dit project:

8

weken bouwtijd

1100

vierkante meters vloer

1500

manuren ingezet

"Het pand moest in een korte tijd verbouwd worden; dat vraagt om een goede planning en duidelijke communicatie. Het heeft een mooi eindresultaat opgeleverd waar ik trots op ben!"

Uitvoerder