Bijzonder binnenstedelijk nieuwbouwproject

Aanpassing appartementen, realisatie kantoren en gezamenlijke leefruimte

In opdracht van het Leger des Heils hebben we een bijzonder binnenstedelijk nieuwbouwproject opgeleverd. Aan de Utrechtse Oudwijkerveldstraat is laagdrempelige opvang (LDO) gerealiseerd voor Utrechters die maatschappelijk buiten de boot dreigen te vallen. Bewoners hiervan krijgen beschikking over een eigen kamer en basisbenodigdheden. Vaak betreft het dak- en thuislozen of mensen met psychosociale problemen. Zij staan onder permanente begeleiding van het Leger des Heils, 24 uur per dag.
Van de 39 appartementen zijn er zeven geschikt gemaakt voor mindervaliden. Verder heeft Van der Grift een aantal kantoren en een gezamenlijke leefruimte gerealiseerd.

Onze aanpak

Deze bouwplaats staat midden in een woonwijk. Daarom zijn we begonnen met een informatieavond voor de omwonenden. Omdat het bouwperceel relatief klein is, hebben we vaste aanrijdroutes voor het bouwverkeer afgesproken en een vaste opstelplaats voor de hijskranen. Hiermee werd overlast zoveel mogelijk voorkomen. Het pand is vooraf volledig 3D uitgewerkt om faalkosten zoveel mogelijk te beperken.

Utrecht
2019
Mex Architects
ZIEN24

Een aantal statistieken bij dit project:

45

weken bouwtijd

1700

vierkante meters vloer

5800

manuren ingezet

“Zo’n groot project midden in een woonwijk is altijd uitdagend door de overlast naar omwonenden. Af en toe en kopje koffie drinken bij de buren, doet dan wonderen."

Uitvoerder