Realisatie multifunctionele werkomgeving

Complete verbouwing

Het monumentale gebouw ‘De Oost’ van de Nederlandse Spoorwegen, gelegen naast het Centraal Station te Amsterdam, hebben we verbouwd tot een multifunctionele werkomgeving. Drie verdiepingen zijn door het ontwerp meer met elkaar verbonden, onder andere door het maken van ontmoetingsplekken rondom de vides en het realiseren van een verticaal pad dat over drie verdiepingen loopt. Verder is de bestaande lichtstraat in het dak uitgebreid en is de gehele installatie vernieuwd.

Onze aanpak

De grootste uitdaging bij het dit project was de logistiek. Als eerste hebben we een sparing gemaakt in het dak zodat de bouwmaterialen via het dak naar binnen konden. Gezien de locatie, naast het centraal station, werd tijdens de nachten de trambaan afgesloten en een kraan opgesteld. Het project is binnen planning opgeleverd en we zijn erg trots op het resultaat!

Monument ‘De Oost’, Centraal Station Amsterdam
2016
Heyligers Design + Projects en Vink Project Management Advies
Wouter van der Sar

Een aantal statistieken bij dit project:

26

weken bouwtijd

2900

vierkante meters vloer

9933

manuren ingezet

"Zo’n modern kantoor realiseren in een monument naast Amsterdam Centraal Station blijft iedere keer als ik erlangs rij gaaf."

Uitvoerder