Energieneutrale nieuwbouwwoning

Duurzame woning met leefkas

In de Woerdense wijk Waterrijk heeft Van der Grift een unieke duurzame en energieneutrale woning gebouwd. De woning ligt op een prominente hoek van het bouwblok en heeft daarom twee voorgevels. De woning heeft een leefkas. Deze kas aan de woning is niet alleen een onderdeel van het energieconcept, maar zorgt ook voor een extra grote leefruimte. In wintertijden zorgt de kas voor voorverwarmde lucht in de goed geïsoleerde woning en in de zomer kan de kas open naar de tuin.

Onze aanpak

Dit project liep samen op met nog een nieuwbouwwoning in Waterrijk. Hierdoor liepen sommige processen gelijk, wat voor de opdrachtgevers financieel voordeel gaf. Deze woning is energieleverend en is voorzien van goede isolatie, een warmtepomp en pv op het dak van de kas. De gevels zijn bekleed met zwart hout; inlands naaldhout verduurzaamd door het zwart te branden. De kozijnen zijn van onbehandeld duurzaam Accoya hout.

Woerden
2016
Fotograaf

Een aantal statistieken bij dit project:

60

weken bouwtijd

165

vierkante meters vloer

1540

manuren ingezet

“Vanwege zijn uiterlijk en de duurzaamheid een bijzondere woning om te maken. Leuk om de woning later in diverse publicaties terug te zien als voorbeeld van een duurzame woning."

Projectleider