Verbouwing tweede verdieping

2e verdieping

We zijn gestart met het kaal slopen en herindelen van de ruimte. Daarna is er een nieuwe vloerafwerking aangebracht, zijn de nieuwe wanden gestuct, is er gesausd en geschilderd en is er op de plafonds akoestisch spuitwerk aangebracht. Daarnaast hebben we een nieuwe pantry geplaatst en stalen rekken voorzien van zetwerk bakken en platen die voor een speelse afscheiding zorgen van diverse zithoeken en werkplekken. De uitgekomen stalen kozijnen en deuren hebben we herplaatst in de nieuwe wanden waardoor het niet opvalt dat de indeling is veranderd.

Onze aanpak

Door aan- en afvoer via de gevel en lift aan de achterzijde van het gebouw, hebben we de entree en de rest van het kantoor niet hoeven te hinderen met deze plaatselijke verbouwing. Het opzetten van een goede planning en goed overleg met de onderaannemers, architecten en opdrachtgever was bij dit project belangrijk.

Amstelveen
Voorjaar 2019
HEYLIGERS design+projects
Wouter van der Sar

Een aantal statistieken bij dit project:

8

weken bouwtijd

560

vierkante meters vloer

400

manuren ingezet

"Vooraf is goed nagedacht over de aan- en afvoer van materialen via de achtergevel. Hierdoor konden we ongestoord verbouwen in een gebouw waar verder gewoon gewerkt werd."

Timmerman