Van koeienstal naar luxe woning

Veel vakmanschap nodig

Midden in het Groene Hart ligt dit prachtige woonhuis. In samenwerking met Heyligers design + projects is de voormalige stal omgetoverd tot comfortabele woning. We hebben het monumentale karakter van de stal zoveel mogelijk intact gehouden. Zo is de houten balkconstructie volledig in het zicht gehouden en verder uitgebreid met hout dat is overgebleven uit de eerder aanwezige verdiepingsvloer. Verder zijn de stalen stalraampjes vervangen door gegoten aluminium kozijnen zodat er dubbel glas in geplaatst kon worden met behoud van de originele ranke stijlen. Het pand is volledig geïsoleerd en voorzien van dubbel glas.

Er is een nieuwe verdiepingsvloer aangebracht die via een stalen trap te bereiken is. Hier bevindt zich de slaapkamer en je kijkt uit op de woonkamer op de begane grond.

De groene omgeving en het landschap inspireerde de architect om een grote glazen pui met stalen kozijnen te plaatsen in de achtergevel. Doordat de pui gelegen is aan de noordzijde, brengt het fijn daglicht naar binnen zonder dat de woning opwarmt door zonlicht.

Kijk voor meer foto's over dit project op Woonhuis midden in het Groene Hart.

Een aantal statistieken bij dit project:

14

weken bouwtijd

240

vierkante meters vloer

2703

manuren ingezet

"Een prachtig eindresultaat waar veel vakmanschap voor nodig was en waar we trots op zijn!"

Uitvoerder